100xTrees4Life 2021-2024

Wereldwijd vieren Soroptimisten in 2021 het 100-jarig bestaan. Soroptimist International heeft het thema ‘Planting trees for a briliant future’ gekozen om een link te leggen met de oprichting van de eerste Soroptimistclub in 1921 in Oakland, Californië. Deze pioniers beschermden 100 jaar geleden de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park. De grote oude bomen zouden worden gekapt, de club lobbyde bij de overheid, won de publieke steun, en het leidde ertoe dat een groot deel van het bos beschermd werd en nog steeds bestaat.

Wat doen we in Nederland?

De deelnemende clubs onderzoeken met lokale partners waar nieuwe bomen geplant kunnen worden. Bijvoorbeeld een mooie solitaire boom op een (school)plein, een voedselbos, een tiny forest. Bedenk het maar, mogelijkheden en plek genoeg!

Waarom planten we bomen?

Wij planten bomen in Nederland en Mali, omdat

  • we willen bijdragen aan een groenere en gezondere planeet.
  • we het 100-jarig bestaan van het Soroptimisme vieren, in navolging van de eerste Soroptimistclub die 100 jaar geleden in Oakland, Californië de machtige Redwoods wilde sparen voor de kap.
  • met het bomenproject in Mali een aantal vrouwen perspectief geven op een betere toekomst
  • we meewerken aan het behalen van SDG’s in 2030.

Onze droom

Zo veel mogelijk Soroptimistclubs gaan meedoen met het gezamenlijk initiatief, bomen planten in Nederland en Mali van 2021 tot 2024.

De grootste droom van de projectgroep is dat 100 clubs per jaar 1000 euro gaan bijdragen aan het bomenproject in Mali. Dan hebben we 100.000 euro in de loop van het eerste jaar en 300.000 euro in drie jaar tijd. Helpen jullie om deze droom tot werkelijkheid te maken?

We zien het helemaal voor ons: een groep vrouwen in Mali een toekomst bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen door kennis en ervaring tot ondernemers. Tegelijkertijd werken we zowel in Nederland als in Mali aan een duurzame ontwikkeling met veel positieve elementen: meer groen, schaduw, zuurstof, betere waterhuishouding, tegengaan van erosie, reductie van schadelijke stoffen, zoals fijnstof.

Vruchtbare geldboom

Elk bedrag dat jullie verdienen voor ons gezamenlijk project wordt in de boom gehangen! Groen blaadje 50 euro, open blaadje 100 euro, vogel 250 euro, vogelhuisje 1000 en appel 2500 euro! Geef je bedragen die je bijeen hebt gebracht door aan: 100jaar@soroptimist.nl

Er komt een apart bankrekeningnummer voor dit project.
En uiteraard kun je elk bedrag dat jullie NU al kunnen en willen bijdragen, ook zónder extra actie,  doorgeven.