3000 gulden voor Daily Meal Program

Soroptimistclub ’s-Gravenhage zamelt 3000 gulden in voor het Daily Meal Program op Curaçao
Afgelopen vrijdag ontving het Daily Meal Program een symbolische cheque uit handen van de bestuursafgevaardigden van Soroptomisten Curacao en Den Haag.

Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de posities en het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. Jaarlijks worden er projecten uitgekozen om te steunen en in april 2020 werd er voor het Daily Meal Program gekozen, als bijzonder project in de coronatijd. Toen de Soroptimisten hoorden dat Curaçao in april van dit jaar opnieuw in lockdown moest, zijn zij opnieuw een inzamelingsactie gestart en werd er uiteindelijk 3000 gulden opgehaald! Omdat de Soroptimisten internationaal werken is er nu via het Daily Meal Program al meerdere malen contact geweest tussen de Haagse club en de Curaçaose Soroptimisten en gaan ze kijken of het mogelijk is, om het stokje over te dragen en DMP te ondersteunen met het opnieuw opstarten van fase 3: het verbouwen van groenten en fruit in eigen moestuinen in de Bario.

DMP bestuurslid Anneke van der Gulik liet de cheque door de (vrijwillig werkende) koks van het buurthuis Wishimarchena in ontvangst nemen. Zij koken immers de dagelijkse voedzame maaltijden. “Wij zijn als bestuur van DMP reuzeblij met deze gift. Dankzij deze donaties kunnen we naast de maaltijdverstrekking aan de allerarmsten nu ook starten met de aanleg van de moestuinen bij de buurtcentra. Op deze manier willen wij de zelfredzaamheid voor de meest kwetsbaren op Curaçao vergroten!”

Foto van links naar rechts:
Soroptimistclubcuracao: Debby Balentina Riviere, Jenny Fraai, Enid Malon
Soroptimisten Den Haag: Ria Luitjes

Daily Meal Program: Kenneth Pieters, Marelva Jansen, Sigmaira Alberto, Errol Hato en Leontine Kusters