Daily Meal Program update (fase 3)

Bij een bezoek aan Curaçao is Soroptimst Ria Luitjes gaan kijken bij het Daily Meal Program hoe het ermee staat. Intussen is er veel gebeurd.

Een terugblik
In fase 1 verzorgden DMP dagelijkse maaltijden voor degene die het hardst getroffen werden door de coronacrisis. In fase 2 boden ze mensen zonder kookfaciliteiten, de mogelijkheid om samen een maaltijd te bereiden.

Het Daily Meal Program gaat over op fase 3: zelf groente verbouwen is in volle gang.
Speciaal in bakken en niet in de volle grond aangezien niet bekend is hoe de grond in Marchena vervuild door de Isla raffinaderij. Ook kan op deze manier iedereen in een volgende stap een bak bij huis plaatsen.

Wat wordt er verbouwd?
Rode bieten, boerenkool, bonen, tomaten, paprika, komkommer, paksoi, flespompoen, spinazie, courgette, watermeloen en aubergine. Voor de bewatering wordt regenwater opgevangen vanuit de dakgoot in 4 grote containers.

 

 

 


Daily Meal Program organiseerde een tuindag om samen aan het werk te gaan in de tuin gecombineerd met een workshop taugé daarnaast deelnemers kunnen genieten van eigengemaakte paprikasoep.

 

 
Fase 4
Het bestuur is nu bezig met het uitschrijven van fase 4 wat moet gaan gaan bijdragen aan de sociale ontwikkeling en zelfredzaamheid.

Wil je meer weten over de activiteiten van Stichting Daily Meal Program of wil je doneren? Kijk dan op www.dailymealprogram.com.

NB: alle foto’s zijn gemaakt door Ria Luitjes.