Sprookjesachtige verhalen in Pulchri

De zanger vertelt – slotconcert Ridder Toggenburg

Woensdagavond 24 november om 20.15 uur vindt het slotconcert ‘Ridder Toggenburg’ plaats van Stichting Kamerbreed Klassiek – ‘De zanger vertelt’. Vijf spannende verhalen rondom het thema liefde en strijd worden verteld door de twee jonge zangers Max Bruins en Heleen Bongenaar.

 

Ridder Toggenburg trekt ten strijde en als hij terugkeert, is zijn lief een non geworden. Dag en nacht waakt hij voor het klooster in de hoop een glimp van haar op te vangen. Leonore wacht op haar verloofde Wilhelm. Hij is ten strijde getrokken. De oorlog is voorbij, maar hij komt maar niet thuis. Op een nacht keert hij toch terug om met zijn Lenore te trouwen…….

De Poolse Lodoiska haalt haar lief Graaf Falk met een list uit de strijd, maar hij verkiest te vechten en te sterven. Wanneer een oude monnik sterft, biecht hij een gebeurtenis op die hem zijn hele leven heeft gekweld. In Schön Hedwig zijn we getuige van een liefde die het standsverschil te boven gaat.

De krachtige beeldende muziek komt uit de late 19de en begin 20ste eeuw en is van de onbekende componisten Carl Haslinger, Ferdinand Hummel, Max Schillings en Richard Kügele. De toegift is van Robert Schumann. De pianiste Rixt van der Kooij omlijst met deze laat Romantische muziek de tekst.

Het concert vindt plaats in Studio Pulchri, Lange Voorhout 15 in Den Haag. Kaarten à €17,50 zijn verkrijgbaar aan de zaal. Graag reserveren via kamerbreedklassiek@gmail.com.

De QR code wordt gecheckt. Kijk voor meer informatie op www.vocaaldrieluik.nl