Corina

Tentoonstelling: een hedendaagse kijk op de Belle Epoque door dichters en fotografen 

De expositie ‘Belle Epoque’ is een unieke samenwerking tussen het fotografencollectief Nomads of Sehnsucht en dichters van de afdeling Letteren van de Haagse Kunstkring. 

Samen gaan zij op zoek naar de sfeer van de Belle Epoque, de mooie tijd aan het eind van de negentiende eeuw.  Een tijd van welvaart en rust, waarin kunst en literatuur bloeiden. De Haagse schrijver Louis Couperus is een  belangrijke exponent van deze tijd. De dichters van de Haagse Kunstkring selecteerden en maakten voor deze  tentoonstelling gedichten die passen bij de sfeer van de Belle Epoque en het oeuvre van Couperus.

De fotografen van Nomads of Sehnsucht maakten, op hun beurt, werk bij de gedichten. Zij experimenteren met de  grenzen van de fotografie, deels uit nieuwsgierigheid naar het medium en deels uit een verlangen om te komen tot  een eigen beeldtaal, geschikt om onbestemde verlangens – Sehnsucht – te verbeelden. Het werk is gemaakt met  digitale en antieke camera’s, hightech of juist met de hand in de donkere kamer ontwikkeld en afgedrukt. Zo is een  interessant, associatief beeld van de Belle Epoque tot stand gekomen, dat bekeken en gelezen kan worden. De  kunstwerken en gedichten worden naast elkaar gepresenteerd.

De dichters van de Haagse Kunstkring: Corina Engelbrecht (tevens Soroptimist club ‘s-Gravenhage), Edith de Gilde, Gerrit Vennema,  Hans Franse, Jan Bervoets en Mariet Lems.

De fotografen van Nomads of Sehnsucht: Annemarie van Buuren, Dieter Provoost, Helma Vlemmings, Jacqueline  Louter-Hoos, John de Vos, Mariska Pool, Mark van Hattem, Nicole Hagesteijn en Olga Rook.

De expositie is tot 27 februari te bezoeken.
Adres is: Denneweg 64 in Den Haag. Toegang is gratis.
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 12.00 – 17.00 uur
Zaterdag/zondag 13.00 – 17.00 uur 

Afsluiting expositie
Op zondag 27 februari van 15.00-17.00 uur wordt deze bijzondere  expositie luisterrijk afgesloten met een Grande Finissage.

*bron:HKK