run, jump, girl

Dushi Huis

Dit jaar doneren wij € 2000,00 aan het  Dushi Huis Den Haag. Een Dushi Huis biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18+ jaar die niet meer thuis kunnen wonen een langdurige, veilige woonplek volgens de innovatieve Dushi-methode. Vaak gaat het om kinderen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt en kampen met een hechtingsprobleem.

In de kleinschalige Dushi Huizen krijgen de kinderen steun, begeleiding en alle ruimte hun identiteit te ontwikkelen en talenten te ontplooien. Waar mogelijk worden de ouders hierbij betrokken. Ontdek onze unieke werkwijze en waar het Dushi Huis voor staat. Meer informatie: www.dushihuis.nl

 

Orange the World

Over de hele wereld voeren Soroptimisten actie, gericht op de gevolgen van geweld tegen vrouwen én op het voorkomen en elimineren van dit geweld zoals het bouwen van schuilplaatsen, het helpen van slachtoffers van geweld, het verstrekken van counseling, lobbyen voor verbeterde preventieprogramma’s en- beleid en het vergroten van het bewustzijn van dit probleem.

Niet alleen overheden en organisaties kunnen iets doen; iedereen kan helpen! Als we ons allemaal samen inzetten, kunnen we vrouwen die in een geweldssituatie zitten steunen om te melden, de eerste stap om geweld te ontworstelen. Meer informatie: www.orangetheworld.nl

 

Daily meal program

Daily Meal Program op Curaçao

In de Corona tijd worden bewoners van Curaçao die in de toeristensector werken zwaar getroffen. Het Daily Meal Program is een initiatief en samenwerking van lokale groothandels in levensmiddelen en verschillende horeca bedrijven. Zij streven er naar om in de huidige corona-crisis de meest kwetsbare inwoners van Curaçao te voorzien van gezonde en voedzame maaltijden.

Samen met het Algemeen Fonds van de Unie heeft onze club €1000 kunnen doneren.

Lees hier het volledige verslag van het bezoek van Ria Luitjes aan het Daily Meal Program zomer 2020.

Rosanna Fonds

Elk jaar kiest onze commissie Sociale Doelen een project om te steunen. Dit is een project dat in lijn is met waar wij als Soroptimisten voor staan; de positieverbetering van meisjes en vrouwen. Voor 2020 is er gekozen om bij te dragen aan een beurs voor het Rosannafonds. Er zijn op 8 maart, Wereldvrouwendag drie beurzen uitgereikt. Wij zijn zeer verheugd dat wij bijdragen aan de beurs voor Naha Al-Buhar, student Master conflict studies & Human Rights. 

Via onderstaande link kun je de uitreiking bekijken. Wij hopen Naha in de loop van het jaar te ontmoeten en haar beter te leren kenen.

bit.ly/ROSANNAFundTeaserbit.ly/ROSANNAprijsuitreiking

saint nicholas, saint, sint nicolaas

Sint voor ieder 1

Sinds 2012 geven we in december cadeaus aan Sint voor
ieder 1
. Dit jaar helpen we vanwege COVID niet met inpakken, maar heeft onze Club een mooi bedrag gedoneerd waarmee  de stichting leuke cadeautjes voor de kinderen kan kopen. www.sintvoorieder1.nl

Collage Yasmin netwerken

Stichting Yasmin

Sinds januari 2016 werken we samen met Stichting Yasmin. Dit is een participatiecentrum voor vrouwen in Den Haag. Yasmin biedt vrouwen een plek om zich te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.
www.stichtingyasmin.nl