Totale opbrengst wijnproeverij

Ter afsluiting van 2023 heeft Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten samen met club ’s-Gravenhage een winterse wijnproeverij georganiseerd op zondag 26 november jl. Met de opbrengst willen ze de vrouwen in Afghanistan door de zware wintermaanden helpen. De club werkt in Afghanistan samen met een vertrouwde lokale agent en kunnen zo verzekeren dat 100% van de opbrengst hen zal bereiken.

De totale opbrengst van de wijnproeverij was het ongelooflijke bedrag van € 4.141,09. Hiermee krijgen de vrouwen in Afghanistan een flinke steun in de rug tijdens de zware wintermaanden. Er wordt gezorgd dat het geld zo snel mogelijk op de bestemming komt.

De wijnproeverij was onder de leiding van Heleen Sonnenberg. Ze komt uit een echt ondernemersgezin. In de jaren ‘90 is zij in de voetsporen van haar vader getreden. Ze heeft zo’n tien jaar met hem samengewerkt in het familiebedrijf ‘de Weduwe Joustra’. In 2002 heeft ze de familietraditie voortgezet: als 6e generatie heeft ze met veel passie, enthousiasme en bovenal plezier haar rol ingevuld. Sinds juni 2021 woont en werkt Heleen in Den Haag waar zij haar Château Sonnenberg runt. Op diverse proeftafels stonden een scala aan verrassende wijnen waaronder een wijn die voor 100% wordt geproduceerd door vrouwen.