welkom

Soroptimisten werken samen om het leven van vrouwen en meisjes te verbeteren

WIE ZIJN WIJ?

Club ’s Gravenhage is opgericht op 27 november 1927, als allereerste club van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. De ± 45 leden van onze club zijn allen door werk of wonen verbonden aan de stad Den Haag. Een breed scala van beroepen, geeft de mogelijkheid om vanuit verschillende werkkringen ideeën uit te wisselen en werkervaring te delen.

 

Onze missie
Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren.Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes.

Onze visie
Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Onze strategie
De missie en doelstellingen worden bereikt door het werken aan projecten. Soroptimisten ondersteunen op die manier actief lokale, nationale en internationale gemeenschappen. De projecten passen binnen een centraal thema.

NIEUWS/ARTIKELEN

Elk jaar kiest onze commissie Sociale Doelen een project om te steunen. Dit is een project dat in lijn is met waar wij als Soroptimisten voor staan; de positieverbetering van meisjes en vrouwen.

Voor 2020 is er gekozen om bij te dragen aan een beurs voor het Rosannafonds. Er zijn op 8 maart, Wereldvrouwendag drie beurzen uitgereikt. Wij zijn zeer verheugd dat wij bijdragen aan de beurs voor Naha Al-Buhar, student Master conflict studies & Human Rights. Gefeliciteerd Naha namens alle onze sorrores!

Via onderstaande link kun je de uitreiking bekijken. Wij hopen Naha in de loop van het jaar te ontmoeten en haar beter te leren kenen.

?bit.ly/ROSANNAFundTeaser
?bit.ly/ROSANNAprijsuitreiking