Club ’s Gravenhage is opgericht op 27 november 1927, als allereerste club van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

De ± 45 leden van onze club zijn allen door werk of wonen verbonden aan de stad Den Haag. Een breed scala van beroepen, geeft de mogelijkheid om vanuit verschillende werkkringen ideeën uit te wisselen en werkervaring te delen.

Doelstellingen

Onze missie
Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren.Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes.

Onze visie
Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Onze strategie
De missie en doelstellingen worden bereikt door het werken aan projecten. Soroptimisten ondersteunen op die manier actief lokale, nationale in internationale gemeenschappen. De projecten passen binnen een centraal thema.

Maandelijks bijeenkomst

Er is een maandelijks bijeenkomst rond de tiende van de maand in het Marriott Hotel, Den Haag. Na borrel en diner volgt de vergadering die bestaat uit een kort huishoudelijk deel en een inhoudelijke deel, waarbij één van de leden of een gastspreker een lezing houdt. Naast deze bijeenkomsten in het Marriott Hotel komen we ook op andere locaties samen zoals Brasserie Berlage, een school of een strandtent. De zomerbijeenkomst is bij één van de leden thuis of op haar werk.

 

 

 

Data (Club)bijeenkomsten van clubjaar 2020

vrij. 10 januari Nieuwjaarsbijeenkomst

za.  8 februari Wintervergadering Unie

ma. 10 februari Ledenbijeenkomst

di. 10 maart Ledenbijeenkomst

za. 14 maart  NL Doet

april     Aprilgroepjes

di. 12 mei Ledenbijeenkomst

za. 6 juni Zomervergadering Unie en Inspirada in Roermond

woe. 10 juni Ledenbijeenkomst

do. 9 juli Strand etentje

augustus Werkbezoek, datum in overleg

do. 10 september Ledenbijeenkomst

ma. 12 oktober Ledenbijeenkomst met bestuurswissel

di. 10 november Ledenbijeenkomst

vrij. 27 november Clubverjaardag

do. 10 december  lezing op de Dag van de Rechten van de Mens georganiseerd door In en Om