Club ’s Gravenhage is opgericht op 27 november 1927, als allereerste club van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

De ± 45 leden van onze club zijn allen door werk of wonen verbonden aan de stad Den Haag. Een breed scala van beroepen, geeft de mogelijkheid om vanuit verschillende werkkringen ideeën uit te wisselen en werkervaring te delen.

Doelstellingen

Onze missie
Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren.Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes.

Onze visie
Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Onze strategie
De missie en doelstellingen worden bereikt door het werken aan projecten. Soroptimisten ondersteunen op die manier actief lokale, nationale in internationale gemeenschappen. De projecten passen binnen een centraal thema.

Maandelijks bijeenkomst

Er is een maandelijks bijeenkomst rond de tiende van de maand in het Marriott Hotel, Den Haag. Na borrel en diner volgt de vergadering die bestaat uit een kort huishoudelijk deel en een inhoudelijke deel, waarbij één van de leden of een gastspreker een lezing houdt. Naast deze bijeenkomsten in het Marriott Hotel komen we ook op andere locaties samen zoals Brasserie Berlage, een school of een strandtent. De zomerbijeenkomst is bij één van de leden thuis of op haar werk.

 

 

 

Ledenbijeenkomst 2019

donderdag 10 januari Nieuwjaarsbijeenkomst Marriott Hotel

zaterdag 9 februari Scratch Charity Event  Agneskerk

dinsdag 12 maart   Marriott Hotel 

donderdag 9 mei   Marriott Hotel

dinsdag  11 juni       Marriott Hotel

maandag 8 juli        Afbeeldingsresultaat voor strand Scheveningen          Onze jaarlijkse Zomerbijeenkomst op het Scheveningse strand bij Culpepper 

vrijdag 12 juli  Werkbezoek aan zitting Politierechter in Paleis van Justitie Den Haag  Afbeeldingsresultaat voor paleis van justitie den haag

dinsdag 10 september       Marriott Hotel
donderdag 10 oktober      Marriott Hotel
maandag 11 november     Marriott Hotel