Opening tentoonstelling OTW – strijd tegen geweld tegen vrouwen

Als onderdeel van Orange the World, de internationale campagne in de strijd tegen geweld tegen vrouwen, is een tentoonstelling te zien in het Atrium van Den Haag van 25 november t/m 4 december. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de gemeente Den Haag en is met behulp van de app Help For Hope, ontwikkeld door het Franse collectief Mots et Maux de Femmes, en wordt ondersteund door Alliance Française La HayeSoroptimist International Club ’s-GravenhageZonta Den Haag1Zonta aan Zee.

De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op dinsdag 28 november van 18.00 uur – 19.00 uur in het Atrium van Den Haag. Het adres is Spui 70 in Den Haag

Sprekers zijn o.a.:

  • Mariëlle Vavier, Locoburgemeester en Wethouder Den Haag
  • Songül Mutluer, Tweede Kamerlid
  • Z.E. de heer François Alabrune, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland

Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is niet nodig.

Tentoonstelling
Met beelden en woorden wordt het geweld tegen vrouwen verteld in de tentoonstelling Orange The World. De tentoonstelling is om bewustheid te creëren over geweld tegen vrouwen, om de onverschilligheid tegen te gaan en om slachtoffers en daders van huiselijk geweld te informeren.

Gebouwen Oranje
De internationale campagne Orange the World vindt elk jaar plaats vanaf 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot en met 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. In deze periode worden overal ter wereld gebouwen oranje uitgelicht en vinden er tentoonstellingen en andere activiteiten plaats, zoals de tentoonstelling in het Atrium Den Haag. Dit jaar kleurt onze buren de Centrale Bibliotheek elke avond oranje gedurende Orange the World. De kleur oranje staat voor een zonsopgang; de dageraad in een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Op 25 november opent de gemeente Den Haag de campagne en de expositie.

Orange the World
Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten uitgelicht, zoals het Haagse Stadhuis. En er worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals in het Atrium Den Haag. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Meer informatie over het gehele programma is te vinden op www.haagsevrouwendagen.nl.

Bron: Atrium City Hall