Wijnproeverij

Winters Wijnproeverij – actie ten bate van Vrouwen in Afghanistan

Klink en drink met ons in een sfeervolle en feestelijke omgeving en steun daarmee onze actie ten bate van Vrouwen in Afghanistan

Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten en Soroptimistclub ‘s-Gravenhage organiseren, in samenwerking met Château Sonnenberg een winterse wijnproeverij.

Wat begon als een spontane actie binnen onze club na het zien van de verschrikkelijke beelden na de machtsovername door de Taliban op 15 augustus 2021, is nu uitgegroeid tot een meerjarige missie van Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten: het financieel ondersteunen van 16 Afghaanse gezinnen waar een vrouw de kostwinner is. Met verschillende acties hebben we al meer dan € 20.000 opgehaald.

Ter afsluiting van 2023 organiseren we samen met club ’s-Gravenhage een winterse wijnproeverij op 26 november. Het doel is om met de opbrengst deze vrouwen door de zware wintermaanden in Afghanistan te helpen. We werken samen met een betrouwbare lokale agent om ervoor te zorgen dat 100% van de opbrengst direct bij hen terechtkom

WINTERSE WIJNPROEVERIJ
Zondag 26 november van 15.00 – 18.00 uur

Locatie:
Van Leeuwen Keukens
Starrenburglaan 37 te Wassenaar

Inloop 15.00 uur
Aanvang 15.30 uur
Laatste glas 17.30 uur

Entree: €12,50

Van elke verkochte doos (6 flessen) gaat er €10,00 naar deze actie.
Van de €12,50 entree reserveren we €7,00 voor onze actie.

Aanmelden:
Stuur een mail met naam, aantal personen en telefoonnummer naar soroptimistclubwassenaar@gmail.com én maak € 12,50 p/p over naar rekening NL91 INGB 0005 588 492 t.n.v. Soroptimistclub Wassenaar, o.v.v. wijnproeverij.

Puntjes van aandacht:

  • We gaan voor duurzaamheid en vragen daarom een eigen
    glas mee te nemen, grootte naar keuze
  • De locatie is helaas ongeschikt voor kinderen

Over de wijnproeverij 26 november
Op diverse proeftafels staat een scala aan verrassende wijnen waaronder een wijn die voor 100% wordt geproduceerd door vrouwen. Heleen Sonnenberg, van Château Sonnenberg, zal er alles over vertellen. Heleen komt uit een ondernemersgezin en heeft met veel passie haar rol als 6e generatie in het familiebedrijf vervuld. Sinds juni 2021 woont en werkt ze in Den Haag, waar ze haar Château Sonnenberg runt.

En meer
Naast de wijnproverij, zijn er ook verkooptafels met sieraden, ansichtkaarten, kussens en producten gemaakt door Saharaoui nomaden uit Zuid-Marokko. Deze nomadenvrouwen zijn de spil van het gezin. Om zelf een eigen inkomen te hebben maken ze sieraden, met de hand gebatikte doeken en plukken geneeskrachtige kruiden. Met de verkoop van hun producten steunen wij niet alleen de vrouwen in Afghanistan, maar ook deze groep: 50% van de opbrengst gaat naar de nomaden en 50% naar het Afghanistanproject.