Orange the World

Orange The World 2021

Soroptimist club ‘s-Gravenhage doet ook dit jaar mee aan Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het thema van dit jaar is “Preventie”. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Dit is belangrijk, maar we moeten ook meer inzetten op het voorkomen van geweld.

Er worden allerlei acties en activiteiten georganiseerd in de periode van 25 november tot en met 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. Bekijk alle plaatsen die in 2021 meedoen aan OrangeTheWorld.

Ik ben #medestander. Jij ook?
Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestander pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. De pledge bestaat uit vijf punten. Hier kun je pledge lezen en ondertekenen om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.

Nu harder nodig dan ooit. Help mee en laat zien dat ook jij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt!

Doneer en steun vrouwen en meisjes wereldwijd! Het Orange Trust Fund is het enige wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. Met weinig middelen kan het Trust Fund al veel verschil maken. DONEER NU.