Daily Meal Program op Curaçao

In de Corona tijd worden bewoners van Curaçao die in de toeristensector werken zwaar getroffen. Het Daily Meal Program is een initiatief en samenwerking van lokale groothandels in levensmiddelen en verschillende horeca bedrijven. Zij streven er naar om in de huidige corona-crisis de meest kwetsbare inwoners van Curaçao te voorzien van gezonde en voedzame maaltijden. Samen met het Algemeen Fonds van de Unie heeft onze club €1000 kunnen doneren. Meer informatie: www.dailymealprogram.com  https://www.facebook.com/DailyMealProgram

 

Stichting De Haven

De Soroptimistclubs uit Den Haag en omgeving (genaamd ‘In en Om’) hebben financiële ondersteuning gegeven aan het veldwerk van Stichting De Haven. Deze stichting biedt maatschappelijk werk en pastorale zorg aan mensen die in de prostitutie werken. Met het bedrag kunnen vrijwilligers enkele malen per jaar traktaties uitdelen aan Haagse prostituees en daarmee bestaande contacten met prostituees onderhouden en tevens nieuwe contacten leggen.

 

Sociale Doelen 2020

Orange the World

Over de hele wereld voeren Soroptimisten actie, gericht op de gevolgen van geweld tegen vrouwen én op het voorkomen en elimineren van dit geweld zoals het bouwen van schuilplaatsen, het helpen van slachtoffers van geweld, het verstrekken van counseling, lobbyen voor verbeterde preventieprogramma's en- beleid en het vergroten van het bewustzijn van dit probleem.

In Nederland gebeurt dat in 2020 op grotere schaal dan ooit tevoren; meer dan 200 gemeenten, 9 provincies en tientallen organisaties doen mee door een gebouw of object oranje uit te lichten, een Orange the World vlag uit te hangen of op sociale media aandacht te vragen. En  niet alleen overheden en organisaties kunnen iets doen; iedereen kan helpen! Als we ons allemaal samen inzetten, kunnen we vrouwen die in een geweldssituatie zitten steunen om te melden, de eerste stap om geweld te ontworstelen.

Soroptimisten & Free a Girl

Soroptimisten en stichting Free a Girl biedt meisjes die bevrijd zijn uit de prostitutie de kans om te studeren.

De meisjes worden opgeleid om in verschillende lagen van het rechtssysteem het onrecht aan te pakken. Inmiddels zijn er twee scholen opgericht in India en één in Nepal. Er zijn plannen om scholen te openen in Bangladesh en Brazilië. Om deze scholen te kunnen verwezenlijken is er geld nodig.

 

 

 

 

Sint voor ieder 1

Sinds 2012 geven we in december cadeaus aan Sint voor
ieder 1
. Dit jaar helpen we vanwege COVID niet met inpakken, maar heeft onze Club een mooi bedrag gedoneerd waarmee  de stichting leuke cadeautjes voor de kinderen kan kopen.

www.sintvoorieder1.nl

Stichting Yasmin

Sinds januari 2016 werken we samen met Stichting Yasmin. Dit is een participatiecentrum voor vrouwen in Den Haag. Yasmin biedt vrouwen een plek om zich te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.

www.stichtingyasmin.nl