Orange the World

Over de hele wereld voeren Soroptimisten actie, gericht op de gevolgen van geweld tegen vrouwen én op het voorkomen en elimineren van dit geweld zoals het bouwen van schuilplaatsen, het helpen van slachtoffers van geweld, het verstrekken van counseling, lobbyen voor verbeterde preventieprogramma's en- beleid en het vergroten van het bewustzijn van dit probleem.

Wereldwijd kleuren belangrijke gebouwen oranje, zo ook in Den Haag!

In deze internationale campagne van de Verenigde Naties, nemen in Nederland UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw. Naast het oranje uitlichten van belangrijke gebouwen en objecten worden tussen 25 november en 10 december  2019  –de '16 Days of Action against Violence' op verschillende wijze, zoals via de social media en in VOL oranje  aandacht gevraagd en actie gevoerd om samen NEE te zeggen tegen geweld tegen vrouwen!

Wil je als organisatie meedoen, neem dan Contact met ons op,  of kijk voor meer informatie op https://www.soroptimist.nl/nl/orange-the-world/.

 

Soroptimisten & Free a Girl

Soroptimisten en stichting Free a Girl biedt meisjes die bevrijd zijn uit de prostitutie de kans om te studeren.

De meisjes worden opgeleid om in verschillende lagen van het rechtssysteem het onrecht aan te pakken. Inmiddels zijn er twee scholen opgericht in India en één in Nepal. Er zijn plannen om scholen te openen in Bangladesh en Brazilië. Om deze scholen te kunnen verwezenlijken is er geld nodig.

Al twee jaar worden met succes luxe chocoladeletters voor dit mooie project verkocht, in 2019 willen er in de SI-Unie 15.000 verkopen. Met de hulp van iedere Soroptimistclub is dit zeker haalbaar!

 

 

 

Sint voor ieder 1

Sinds 2012 geven we in december cadeaus aan Sint voor
ieder 1
. In november helpen we met inpakken.

www.sintvoorieder1.nl

Stichting Yasmin

Sinds januari 2016 werken we samen met Stichting Yasmin. Dit is een participatiecentrum voor vrouwen in Den Haag. Yasmin biedt vrouwen een plek om zich te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.

www.stichtingyasmin.nl