Projecten

Sociale Doelen 2021

Dit jaar doneren wij € 2000,00 aan het  Dushi Huis Den Haag. Een Dushi Huis biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18+ jaar die niet meer thuis kunnen wonen een langdurige, veilige woonplek volgens de innovatieve Dushi-methode. Vaak gaat het om kinderen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt en kampen met een hechtingsprobleem.

In de kleinschalige Dushi Huizen krijgen de kinderen steun, begeleiding en alle ruimte hun identiteit te ontwikkelen en talenten te ontplooien. Waar mogelijk worden de ouders hierbij betrokken. Ontdek onze unieke werkwijze en waar het Dushi Huis voor staat. Meer informatie: Dushi Huis Den Haag

 

Daily Meal Program op Curaçao

In de Corona tijd worden bewoners van Curaçao die in de toeristensector werken zwaar getroffen. Het Daily Meal Program is een initiatief en samenwerking van lokale groothandels in levensmiddelen en verschillende horeca bedrijven. Zij streven er naar om in de huidige corona-crisis de meest kwetsbare inwoners van Curaçao te voorzien van gezonde en voedzame maaltijden. Samen met het Algemeen Fonds van de Unie heeft onze club €1000 kunnen doneren.
Lees hier het volledige verslag van haar bezoek.

Stichting Perspektief

De Soroptimistclubs uit Den Haag en omgeving (genaamd ‘In en Om’) hebben op 10 december 2020 een bedrag gedoneerd  aan Stichting Perspektief. Deze stichting staat voor herstel en participatie van mensen die te maken hebben met huiselijk geweld, mensen die dakloos zijn en mensen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen vanwege hun psychiatrische of sociaal-maatschappelijke problemen. Van het geld wordt een video geproduceerd om duidelijk te maken wat de stichting kan betekenen aan herstel en participatie voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld; vrouwen, kinderen maar ook mannen.

 

Orange the World

Over de hele wereld voeren Soroptimisten actie, gericht op de gevolgen van geweld tegen vrouwen én op het voorkomen en elimineren van dit geweld zoals het bouwen van schuilplaatsen, het helpen van slachtoffers van geweld, het verstrekken van counseling, lobbyen voor verbeterde preventieprogramma’s en- beleid en het vergroten van het bewustzijn van dit probleem.

In Nederland gebeurt dat in 2020 op grotere schaal dan ooit tevoren; meer dan 200 gemeenten, 9 provincies en tientallen organisaties doen mee door een gebouw of object oranje uit te lichten, een Orange the World vlag uit te hangen of op sociale media aandacht te vragen. En  niet alleen overheden en organisaties kunnen iets doen; iedereen kan helpen! Als we ons allemaal samen inzetten, kunnen we vrouwen die in een geweldssituatie zitten steunen om te melden, de eerste stap om geweld te ontworstelen.

Soroptimisten & Free a Girl

Soroptimisten en stichting Free a Girl biedt meisjes die bevrijd zijn uit de prostitutie de kans om te studeren.

De meisjes worden opgeleid om in verschillende lagen van het rechtssysteem het onrecht aan te pakken. Inmiddels zijn er twee scholen opgericht in India en één in Nepal. Er zijn plannen om scholen te openen in Bangladesh en Brazilië. Om deze scholen te kunnen verwezenlijken is er geld nodig.

 

 

 

 

Sint voor ieder 1

Sinds 2012 geven we in december cadeaus aan Sint voor
ieder 1
. Dit jaar helpen we vanwege COVID niet met inpakken, maar heeft onze Club een mooi bedrag gedoneerd waarmee  de stichting leuke cadeautjes voor de kinderen kan kopen.

www.sintvoorieder1.nl

Stichting Yasmin

Sinds januari 2016 werken we samen met Stichting Yasmin. Dit is een participatiecentrum voor vrouwen in Den Haag. Yasmin biedt vrouwen een plek om zich te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.

www.stichtingyasmin.nl