Orange the World   is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne, onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, fontein, standbeeld of ander object oranje uit te lichten tussen 25 november en 10 december

http://orangetheworld.nl

Soroptimisten & Free a Girl

Soroptimisten en stichting Free a Girl biedt meisjes die bevrijd zijn uit de prostitutie de kans om te studeren.

De meisjes worden opgeleid om in verschillende lagen van het rechtssysteem het onrecht aan te pakken. Inmiddels zijn er twee scholen opgericht in India en één in Nepal. Er zijn plannen om scholen te openen in Bangladesh en Brazilië. Om deze scholen te kunnen verwezenlijken is er geld nodig. Al twee jaar worden met succes luxe chocoladeletters voor dit mooie project verkocht, in 2019 willen we er 15.000 verkopen. Met de hulp van iedere Soroptimistclub is dit zeker haalbaar!

 

 

 

Sint voor ieder 1

Sinds 2012 geven we in december cadeaus aan Sint voor
ieder 1
. In november helpen we met inpakken.

www.sintvoorieder1.nl

Stichting Yasmin

Sinds januari 2016 werken we samen met Stichting Yasmin. Dit is een participatiecentrum voor vrouwen in Den Haag. Yasmin biedt vrouwen een plek om zich te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.

www.stichtingyasmin.nl