NL Doet

Soroptimisten – NL Doet 2023

Verstevigen en verlengen van takkenrillen langs het wandelpad, gaas knippen, hout zagen en borden beschilderen. Ook dit jaar hebben een aantal leden van onze club meegedaan aan NL Doet. Samen met andere enthousiaste vrijwilligers hebben ze meegeholpen bij de voedselbuurtbos GeuzeGroen.

Voedselbuurtbos GeuzeGroen ligt in de Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer en de Haagse wijk Leidschenveen, vlakbij Camping De Drie Morgen. Samen met vele vrijwilligers hebben initiatiefneemsters Astrid van Beek en Klaartje Jaspers hier een eetbaar buurtbos aangeplant met veel verschillende soorten fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden en andere eetbare planten.

Wat is een voedselbuurtbos?

Simpel: een voedselbos voor en door de buurt. Buurtbewoners kunnen straks dicht bij huis de natuur in, elkaar ontmoeten, kennis delen en voedsel komen plukken zoals noten, fruit en kruiden. Ook wordt het een plek voor educatie en onderzoek op het gebied van biodiversiteit en voedselproductie in stedelijk gebied.

Wil je meer weten over de Voedselbuurtbos GeuzeGroen en hoe daar zelf een bijdrage aan kunt leveren? Kijk dan op www.geuzegroen.nl.