LEZING op donderdag 9 december 2021 in het kader van de ‘Dag van de Rechten van de Mens’ en ‘Soroptimist International Day’

U I T N O D I G I N G voor de LEZING op donderdag 9 december 2021 in het kader van de ‘Dag van de Rechten van de Mens’ en ‘Soroptimist International Day’ door Mardjan Seighali.

Mardjan Seighali is directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Zij groeide op in Iran en vluchtte in 1990 met haar 2 kinderen voor het toenmalige regime. Haar man was haar al vooruitgegaan omdat hij zijn leven niet zeker was. Mardjan en haar gezin kwamen in Nederland terecht, waar hen veel vrijheid ten deel viel. Zij heeft het geen dag nagelaten om deze vrijheid te benutten en te koesteren.

Mardjan ontving financiële steun van het UAF waarvan zij nu directeur is. Zij werkte als manager in de jeugdzorg, in de reclassering en was – verrassend voor iemand van niet-Nederlandse afkomst – directeur van St. Erfgoed Nederland. Politieke interesse heeft zij al sinds haar jeugd, maar zij had in Iran niet de vrijheid om zich op dit vlak te uiten. In haar woonplaats Almere maakte zij deel uit van de lokale politiek. Naast haar werk bij het UAF is Mardjan op dit moment bestuurlijk actief in diverse organisaties.

Zij zit o.a. in de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens en in de Raad van Toezicht van Paleis het Loo. Ook werd zij onlangs benoemd tot bestuursvoorzitter van het Humanistisch Verbond. In 2019 ontving zij de prestigieuze Comeniusprijs i.v.m. haar inzet voor onderwijs & wetenschap en voor de ontwikkeling van de internationale samenleving. Meer info: mardjan-seighali

Wanneer: donderdagavond 9 december 2021
Waar: aula van Gymnasium Novum
Aart van der Leeuwkade 1, 2274 KX Voorburg
Zaal open: 19.30 uur, aanvang 20.00 uur precies

Programma:
– welkomstwoord
– lezing
– uitreiking cheque t.b.v. In en Om project
– discussie met zaal
– napraten met een hapje/drankje tot uiterlijk 22.00 uur

De uitnodiging kun je ook hier downloaden.

Er is mogelijkheid om het in 2021 verschenen boek ‘Tot op de dag’ van Mardjan Seighali aan te schaffen op de website van www.youbedo.com.

Toegang: gratis voor leden Soroptimistclubs In en Om, leerlingen en studenten €10,00 voor introducé(e)s (bij binnenkomst via pin of gepast contant).

Aanmelding: verplicht per mail via soroptimist.rechtenvandemens@gmail.com.

Als de omstandigheden i.v.m Covid-19 het niet mogelijk maken de lezing real life te laten plaatsvinden, dan ontvangt u daarvan via de mail bericht en zal er mogelijkheid zijn deze avond online te volgen.

De leden van de 6 organiserende Soroptimistclubs heten iedereen van harte welkom.
Wij verheugen ons op een boeiende en inspirerende avond.