Andrea

ANDREA

1. Wie ben jij als vrouw en vakvrouw?
Na mijn rechtenstudie en een paar jaar werken bij een rechtsbijstandverzekeraar, ben ik rechter in opleiding geworden (raio). In het kader daarvan ben ik ook een tijdje opgeleid bij het Openbaar Ministerie. Dat was liefde op het eerste gezicht, en ik ben tot 2010 werkzaam geweest als officier van justitie. Sinds 2010 ben ik rechter in Den Haag, waar ik me nu vooral bezig houd met jeugd(straf)recht. In de rechterlijke macht werken veel vrouwen, veel vrouwelijke leidinggevenden; dat is een fijne werkomgeving, zeker als je dat – zoals ik – doet terwijl je een gezin hebt. Je hoeft nooit uit te leggen dat je de kinderen van de creche moet halen, of dat vergaderen om 18.30 uur geen goed idee is, dat is vanzelfsprekend. Ik ben daar altijd heel dankbaar voor geweest.

2. Wat heb jij persoonlijk met het versterken van de positie van meisjes?
Ik ben, na het jonge overlijden van mijn vader, opgevoed door mijn dappere en krachtige moeder, en zij was en is een groot voorbeeld voor mij. Het heeft me laten zien dat je als vrouw ervoor moet zorgen dat je (economisch) zelfstandig bent, en ik heb nooit ervaren of meegekregen dat ik iets niet of minder goed zou kunnen, omdat ik een meisje ben. Dat gevoel gun ik alle meisjes.

3. Welke missie of doel heb jij persoonlijk op dat gebied?
Ik geloof nog steeds in de kracht van goed onderwijs; op dat gebied doen meisjes in Nederland het trouwens erg goed. Daarnaast in het versterken van zelfvertrouwen van meisjes en vrouwen, aanmoedigen in hun studie en werkzame leven. Ik oefen dat allemaal op mijn twee dochters – en trouwens ook op mijn twee zonen, voor wie ik een voorbeeld wil zijn.

4. Hoe helpt Soroptimist en lid van club ‘s-Gravenhage daarin?
Bij Soroptimistclub ’s-Gravenhage vind ik andere vrouwen die – ieder op hun eigen manier – bezig zijn met dit thema. Dat verbindt ons, en we inspireren elkaar om actief te zijn. Met acties, met geld ophalen maar ook met heel direct contact hebben met vrouwen die onze aandacht kunnen gebruiken. Ik kom heel veel leuke mensen tegen, die ik anders niet zo snel zou hebben ontmoet. En we hebben daarbij een hoop lol met elkaar!

Het bestuur

Emilie ten Bokkel Huinink, President
Miriam Blom, Secretaris
Jacqueline Buitendijk, Penningmeester
Jennie van de Weerd, Assessor

Projecten

Rosanna Fonds
Van Clubverband naar Maandverband
Orange the World
Daily Meal Program op Curaçao
Sint voor ieder 1

Copyright © 2023 Soroptimist Club 's-Gravenhage

Kvk nummer: 40409376