Over wie we zijn als club

Over club 's-Gravenhage

Club ’s Gravenhage is opgericht op 27 november 1927, als allereerste club van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

De ± 45 leden van onze club zijn allen door werk of wonen verbonden aan de stad Den Haag. Een breed scala van beroepen, geeft de mogelijkheid om vanuit verschillende werkkringen ideeën uit te  wisselen en werkervaring te delen.

Naast het feit dat we een fantastisch netwerk van vrouwelijke professionals vormen, zorgen we voor elkaar. Er is ruimte voor persoonlijke verhalen, samen dingen ondernemen en ook voor serieuze diepgaande gesprekken als daar behoefte aan is.

Onze missie

Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren.Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven.

Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. te leveren aan de samenleving.

Onze visie

Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Onze strategie

De missie en doelstellingen worden bereikt door het werken aan projecten. Soroptimisten ondersteunen op die manier actief lokale, nationale en internationale gemeenschappen. De projecten passen binnen een centraal thema.

Bij de keuze van een project wordt, naast een financiële ondersteuning door middel van fundraising, ook gekeken in hoeverre onze eigen expertise ingezet kan worden om een project te ondersteunen.

DE UNIE VAN SOROPTIMISTCLUBS

De Unie van Soroptimistclubs in het Koninkrijk der Nederlanden en in Suriname is onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie en NGO Soroptimist International (SI). Deze organisatie, met 72.000 leden in 120 landen, zet zich via acties, belangenbehartiging en bewustwording in voor ondersteuning van vrouwen. In Nederland bestaat de organisatie, opgericht in 1928, uit ruim 3.000 leden in 102 lokale clubs.

Zie bijgaande filmpje voor meer achtergrond over wie wij zijn.

Bron: website de unie

Het bestuur

Jennie van de Weerd, president
Marchien Holtrop, vice-president
Miriam Blom, secretaris
Jet Vlietstra, penningmeester
Jarina Hamidullahkhan, lid bestuur

Projecten

Rosanna Fonds
Van Clubverband naar Maandverband
Orange the World
Daily Meal Program op Curaçao
Sint voor ieder 1

Copyright © 2024 Soroptimist Club 's-Gravenhage

Kvk nummer: 40409376