Projecten / Sociale Doelen 2021

run, jump, girl

Dushi Huis

Dit jaar doneren wij € 2000,00 aan het  Dushi Huis Den Haag. Een Dushi Huis biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18+ jaar die niet meer thuis kunnen wonen een langdurige, veilige woonplek volgens de innovatieve Dushi-methode. Vaak gaat het om kinderen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt en kampen met een hechtingsprobleem.

In de kleinschalige Dushi Huizen krijgen de kinderen steun, begeleiding en alle ruimte hun identiteit te ontwikkelen en talenten te ontplooien. Waar mogelijk worden de ouders hierbij betrokken. Ontdek de unieke werkwijze en waar het Dushi Huis voor staat. Meer informatie: www.dushihuis.nl

Orange the World

Over de hele wereld voeren Soroptimisten actie, gericht op de gevolgen van geweld tegen vrouwen én op het voorkomen en elimineren van dit geweld zoals het bouwen van schuilplaatsen, het helpen van slachtoffers van geweld, het verstrekken van counseling, lobbyen voor verbeterde preventieprogramma’s en- beleid en het vergroten van het bewustzijn van dit probleem.

Niet alleen overheden en organisaties kunnen iets doen; iedereen kan helpen! Als we ons allemaal samen inzetten, kunnen we vrouwen die in een geweldssituatie zitten steunen om te melden, de eerste stap om geweld te ontworstelen. Meer informatie: www.orangetheworld.nl

Daily meal program

Daily Meal Program op Curaçao

In de Corona tijd worden bewoners van Curaçao die in de toeristensector werken zwaar getroffen. Het Daily Meal Program is een initiatief en samenwerking van lokale groothandels in levensmiddelen en verschillende horeca bedrijven. Zij streven er naar om in de huidige corona-crisis de meest kwetsbare inwoners van Curaçao te voorzien van gezonde en voedzame maaltijden.

Samen met het Algemeen Fonds van de Unie heeft onze club €1000 kunnen doneren.

Lees hier het volledige verslag van het bezoek van Ria Luitjes aan het Daily Meal Program zomer 2020.

Rosanna Fonds

Elk jaar kiest onze commissie Sociale Doelen een project om te steunen. Dit is een project dat in lijn is met waar wij als Soroptimisten voor staan; de positieverbetering van meisjes en vrouwen. Voor 2020 is er gekozen om bij te dragen aan een beurs voor het Rosannafonds.

Er zijn op 8 maart, Wereldvrouwendag drie beurzen uitgereikt. Wij zijn zeer verheugd dat wij bijdragen aan de beurs voor Naha Al-Buhar, student Master conflict studies & Human Rights. 

Via bijgaande links kun je de uitreiking bekijken.  bit.ly/ROSANNAFundTeaserbit.ly/ROSANNAprijsuitreiking

Moon en Cor bij Het Kalhuis

Van Clubverband naar Maandverband

In december 2020 is er in onze club geld opgehaald om maandverband te kunnen kopen voor vrouwen die client zijn bij twee voedselbanken in Den Haag. Drie leden van onze club hebben enkele jaren als vrijwilliger in deze Haagse voedselbanken gewerkt voor de Stichting Samen Lachen. Vanwege Corona zijn deze werkzaamheden gestaakt.

Om toch wat voor de vrouwelijke cliënten te kunnen blijven doen, hebben deze drie Haagse Soroptimisten een zodanig bedrag bij clubleden én vrienden opgehaald dat drie Haagse voedselbanken zeker een jaar lang maandelijks pakketten maandverband ontvangen. Het is een noodzakelijke, maandelijkse uitgavenpost voor de vrouwen, en er is niet zelden gewoon gebrek aan financiële middelen om dit te kopen.

saint nicholas, saint, sint nicolaas

Sint voor ieder 1

Sinds 2012 geven we in december cadeaus aan Sint voor
ieder 1
. Dit jaar helpen we vanwege COVID niet met inpakken, maar heeft onze Club een mooi bedrag gedoneerd waarmee  de stichting leuke cadeautjes voor de kinderen kan kopen. www.sintvoorieder1.nl