Jarina

1. Wie ben jij als vrouw en vakvrouw?
Als vrouw ben ik doordrenkt met kracht en veerkracht. Ik heb generaties van voorouders voor mij die obstakels hebben overwonnen en de weg hebben geëffend voor toekomstige generaties. Ik ben geïnspireerd door hun vastberadenheid om barrières te doorbreken en hun stem te laten horen.

Als vakvrouw begeef ik mij in de online wereld, namelijk als cyber security analist.

Ik ben verantwoordelijk voor het beschermen van digitale systemen, netwerken en gegevens tegen cyberdreigingen en aanvallen. Ik speel een cruciale rol in het waarborgen van de digitale veiligheid van organisaties en het voorkomen van cyberaanvallen.

2. Wat heb jij persoonlijk met het versterken van de positie van meisjes en vrouwen? 

Mijn jeugd was omgeven door moedige, vastberaden en inspirerende vrouwen (oma’s en tantes) die mij de waarde van doorzettingsvermogen en empowerment hebben bijgebracht. Ze hebben mij ook geleerd dat kracht niet altijd luid en opvallend hoeft te zijn; het kan zich manifesteren in stille vastberadenheid, in het vermogen om tegenslagen te overwinnen en in het tonen van mededogen en empathie voor anderen.

Ik ben gezegend geweest met de mogelijkheid om te studeren, te leren en te groeien en dat heeft mij gevormd tot wie ik ben. Nu voel ik een diepe roeping om diezelfde kansen door te geven aan meisjes en vrouwen over de hele wereld.

Onderwijs is een van de grootste gelijkmakers in de wereld. Het is de sleutel tot empowerment, onafhankelijkheid en het bereiken van dromen. Helaas worden niet alle meisjes en vrouwen overal ter wereld gelijk behandeld als het gaat om toegang tot onderwijs. Velen worden geconfronteerd met barrières, variërend van culturele beperkingen tot financiële belemmeringen. Dit is een onrecht dat moet worden aangepakt, en het begint met individuen zoals ik die zich verplicht voelen om een positief verschil te maken.

3. Welke missie of doel heb jij persoonlijk op dat gebied?

Er zijn nog steeds weinig vrouwen die kiezen voor een carrière in IT en cybersecurity in het bijzonder. Het is een hardnekkig vooroordeel dat het geen ‘vrouwenberoepsgroep’ zou zijn. Het betrekken van meisjes en vrouwen in de wereld van cyber security is van groot belang om genderongelijkheid binnen deze sector aan te pakken en tegelijkertijd de diversiteit en expertise te vergroten.

Mijn doel is om meer jonge meisjes en vrouwen aan te moedigen om STEM – vakken (Science, Technology, Engineering en Mathematics) te studeren. Dit kan door verhalen te delen van vrouwen die opvallende prestaties hebben geleverd in STEM. Dit kan hen inspireren en laten zien dat vrouwen succesvol kunnen zijn in deze velden.

4. Hoe helpt Soroptimist en lid van club ‘s-Gravenhage daarin?

Binnen club ’s Gravenhage zijn er veel bijzondere (vak)vrouwen. Het delen van levensverhalen en het luisteren naar de prestaties van deze vrouwen is inspirerend.

Het is ook geweldig om te zien, dat de clubleden zo enthousiast reageren wanneer ik ze vertel over de wereld van cyber security. Hun enthousiasme is voor mij een positieve drijfveer om daarin verder te ontwikkelen en te kijken hoe wij als club meisjes en vrouwen kunnen helpen kennismaken met cyber security en de praktische aspecten ervan.

Ik geloof sowieso dat wanneer wij meisjes en vrouwen de mogelijkheid geven om te leren, niet alleen individuen transformeren, maar ook gemeenschappen en zelfs de (digitale) wereld.

Het bestuur

Emilie ten Bokkel Huinink, President
Miriam Blom, Secretaris
Jacqueline Buitendijk, Penningmeester
Jennie van de Weerd, Assessor

Projecten

Rosanna Fonds
Van Clubverband naar Maandverband
Orange the World
Daily Meal Program op Curaçao
Sint voor ieder 1

Copyright © 2023 Soroptimist Club 's-Gravenhage

Kvk nummer: 40409376