Sophie

1. Wie ben jij als vrouw en vakvrouw?
Als vrouw ben ik moeder, echtgenote, tante, zusje, dochter, verzorgd, modebewust, taalgevoelig, sportief, gehecht aan familie en vrienden en geïnteresseerd in allerlei verschillende zaken, en heb ik een aantal hobbies waaronder zingen, golf, tennis, wandelen, koken en tuinieren.

Als vakvrouw en directeur juridische zaken bij een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf, ben ik gedreven, veeleisend, resultaatgericht, nauwkeurig, scherp, en snel, en ondersteun ik mijn locale en internationale collega’s graag met advies op allerlei gebied. Binnen mijn bedrijf ben ik vice-voorzitter van het bestuur van de wereldwijde Women Empowerment personeelsvereniging.

2. Wat heb jij persoonlijk met het versterken van de positie van meisjes en vrouwen?
Mijn grootmoeder was een van de eerste vrouwen die radiologie studeerden aan de Rijksuniversiteit Leiden. Mijn moeder studeerde daar ook geneeskunde, ze was jeugdarts, haar specialisatie opleiding voltooide zij tijdens haar werk als schoolarts in de Schilderswijk in Den Haag. Van deze twee bijzondere vrouwen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om als meisje en vrouw de kans en ook de plicht te hebben je talenten te benutten, veel van jezelf te vragen, met als doel voor jezelf te kunnen zorgen en zefstandig te kunnen zijn, ook in relatie tot een eventuele partner. En jezelf te kunnen redden wanneer het leven even tegenzit. Dat heb ik mijn dochter van nu 23 ook meegegeven. Zij is net afgestudeerd, heeft een baan en daarnaast een eigen bedrijf.

3. Welke missie of doel heb jij persoonlijk op dat gebied?
Mijn doel op dat gebied is meisjes en vrouwen te helpen een positie van grotere zelfstandigheid te bereiken.

4. Hoe helpt Soroptimist en lid van club ‘s-Gravenhage zijn, daarin?
Club ‘s-Gravenhage heeft een aantal sociale doelen geïdentificeerd waaronder een aantal instanties die zich bezig houden met de verbetering van de positie van vrouwen met een migratieachtergrond. Door mijn grote talenkennis, ik spreek 6 talen waaronder Turks, kan ik daaraan een bijdrage leveren.

 

Het bestuur

Emilie ten Bokkel Huinink, President
Miriam Blom, Secretaris
Jacqueline Buitendijk, Penningmeester
Jennie van de Weerd, Assessor

Projecten

Rosanna Fonds
Van Clubverband naar Maandverband
Orange the World
Daily Meal Program op Curaçao
Sint voor ieder 1

Copyright © 2023 Soroptimist Club 's-Gravenhage

Kvk nummer: 40409376